onsdag, oktober 15, 2008

Vänsterpartistisk regionpolitiker vill ”blockera” Sd-möte

Efter att vänsterextremister stört SDU:s möte i Malmö den 4 oktober, hålls nu på lördag ett nytt möte klockan 12:00 på Södergatan/Skomakaregatan, Malmö (mitt emellan Stortorget och Gustav Adolfs torg).

"Vänsterpartiets gruppledare i Region Skåne, Vilmer Andersen, har anslutit sig till en grupp på Facebook som vill stoppa Sverigedemokratisk Ungdoms (SDU) torgmöte i Malmö på lördag. ”Sverigedemokraterna skall inte få smyga sig in i maktens salar obemärkt”, heter det på kampanjsidan. Samtidigt uppmanas folk att på olika sätt störa partiets möte."

Facebookgruppen "Blockera SD"

"Det är inte första gången Vilmer Andersen förespråkar antidemokratiska metoder. I samband med Europaparlamentsvalet 2004 annonserade Sverigedemokraterna på Malmös stadsbussar. Ung Vänster utsatte annonseringen för systematiskt sabotage när de vandaliserade de betalda annonserna från Sverigedemokraterna. Då gav Vilmer Andersen, som då var vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden i Skåne, sitt stöd åt sitt ungdomsförbunds vandalisering.

- Det tar jag som ett uttryck för civil olydnad när andra alternativ inte har varit möjliga att använda, sade Vilmer Andersen i Sveriges Radio den 4 juni 2004."

SD-Kuriren - Vänsterpartistisk regionpolitiker vill ”blockera” Sd-möte
SD-Kuriren - Sverigedemokratisk Ungdom håller nytt torgmöte i Malmö


Det är bara att hoppas på att polisledningen ger andra direktiv ifall samma situation skulle uppstå vid detta möte, vilket allting tyder på.

Tack för Facebook-länken, Galenzo.

/MX

Inga kommentarer: