lördag, oktober 18, 2008

Mordet i Kista - Media mörkar

DN skriver i sedvanlig politiskt korrekt anda:

Två knivskurna män och en avliden man har på olika sätt förts till Karolinska universitetssjukhuset i Solna tidigt på lördagsmorgonen. Senare kunde polisen gripa och anhålla två män misstänkta för brotten.

De två knivskurna männen, födda 1983 respektive 1984, hittades vid halvfyratiden på lördagsmorgonen vid ett skogsparti intill påfarten till E4 i Kista i norra Stockholm. De båda männen fördes med ambulans till Karolinska i Solna. Båda två är allvarligt skadade och den ene måste sövas ned. Huruvida de är kända av polisens sedan tidigare är ännu okänt.


En nu avliden man kom också något senare på lördagsmorgonen till samma sjukhus. Mannen, född 1985, lämpades av där ur en svart Audi A4 och var knivskuren så svårt att han troligtvis var död redan då. Samma fordon hade tidigare setts lämna brottsplatsen vid Kistapåfarten.Senare på morgonen kunde polisen gripa två män, födda 1983 respektive 1985, vid Karolinska i Solna. Männen anhölls efter lunchtid skäligen misstänkta för mord och mordförsök.

Polisen söker dock fortfarande efter bilen, vars ägares identitet är känd, och den aktuella bilen är inte anmäld stulen. Att samma bil har setts både vid Kistapåfarten och vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna får Norrortspolisen att koppla ihop händelserna.

DN

Men till allas förtjusning som läser denna blogg kan nu spårhunden Galenzo avslöja att såväl den mördade som de nu gripna är av somaliskt ursprung.

Trion huserade i Spånga vilket innebär Tensta eller Rinkeby. Motivet, vilket inte är bekräftat, ska vara bråk om skulder på några tusen kr, inte helt osannolikt kopplat till khatförsäljning/köp.

Tack för det nya Sverige, Mona och Fredrik!

Inga kommentarer: