tisdag, oktober 21, 2008

EON-chef efterlyser krafttag mot våldet i Malmö

Under natten mot tisdagen kommer det ut en artikel i Sydsvenskan. E.ON-chefen i Malmö kräver nu krafttag mot våldet i Malmö. Den senaste tiden har nämligen ett bankrån och ett mord inträffat i ett av Malmös mer välbeställda område. Det gäller området nära Kronprinsen där just E.ON Sverige AB (gamla Sydkraft) har sitt svenska huvudkontor.

Koncernchefen på energibolaget E.ON, Håkan Buskhe är mycket oroad över brottssituationen i dagens Malmö. Något han delar med många Malmöbor.

I området nära huvudkontoret har flera grova brott inträffat den senaste tiden. Den 6 oktober sköts en 26-årig man ihjäl på Östra Kristinelundsvägen. Den 13 oktober rånades Swedbankfilialen på Regementsgatan 15.

"– Det krävs kraftsamling så att vanligt folk kan vara ute på Malmös gator, säger Håkan Buskhe.

– Malmö har all världens förutsättningar. Men då måste någonting göras mot brottsligheten, säger Håkan Buskhe.

Han är inte nöjd med de förklaringar som polisen ger i medierna.– Det brukar heta att skottlossningar och bomber är uppgörelser i den undre världen. Det spelar väl ingen roll för den som riskerar att bli oskyldigt drabbad? menar Håkan Buskhe.

Eon har också många internationella gäster. –Våra utländska gäster reagerar. De har en helt annan syn på hur det ska se ut i en stad med drygt 200 000 invånare. De tycker inte att Malmö är tryggt, säger Buskhe."

Sydsvenskan skriver också om ett annat företag som fanns i centrala Malmö (Södertull). Ett stort Malmöföretag, sängjätten Hilding Anders, flyttade redan i våras sitt huvudkontor från Södertull till Västra hamnen.

"– Personal som började tidigt eller slutade sent var oroliga när kontoret fanns vid Södertull. Malmös politiker måste ta ansvar för säkerhetsperspektivet, säger Hilding Anders koncernchef Anders Pålsson."

Det politiska korrektheten i Sverige förbjuder makthavarna att säga något mer.
Fria Nyheter bjuder på lite information som inte står i vanliga massmedia:

-Kartläggning av mordet på 26-åringen som sköts till döds nyligen i Slottstaden

Fria Nyheter

Inga kommentarer: