fredag, oktober 17, 2008

Framtidens poliser?

"Den poliselev från Stockholm som suttit anhållen för övergrepp i rättssak släpptes på fredagen. I avvaktan på fortsatt utredning har den 29-årige mannen belagts med besöksförbud."

"
Besöksförbudet rör två finansmäklare som varit målsägande i en rättegång om utpressningsförsök i Norrköpings tingsrätt. Den 29-årige poliseleven misstänks ha försökt påverka mäklarna före och under förhandlingen."

"
Poliseleven ska ha framfört ett budskap som mäklarna uppfattat som mycket hotfullt. Motivet tros bottna i att han är vän med minst en av de dem som åtalats för utpressningsförsöket.

Poliseleven och vännen är bägge anställda som ordningsvakter inom Bevakningskompaniet AB. Vaktbolaget anlitas av Stureplansgruppen AB, som driver flera nattklubbar i Stockholm, Göteborg och Visby. Även en annan av de åtalade i utpressningsmålet, en kriminell man med knytning till Original Gangsters, avslöjades i fjol av polisen för att jobba i entrén på en av Stureplansgruppens nattklubbar. "


"En kontroll med Stockholms tingsrätt visar att den frisläpppte poliseleven varit målsägande i tio rättegångar om våld mot tjänsteman."

Läs mer i DN


/Fröken Sverige

Inga kommentarer: