måndag, oktober 06, 2008

Äntligen! FOMI är tillbaka

Forum mot islamisering (FOMI) grundades den 16 juni 2004. FOMI är en partipolitiskt och religiöst obunden sammanslutning av enskilda individer med eller utan politisk eller religiös tillhörighet. FOMI arbetar för att upplysa om islam, islamism, jihadism och islamiseringen av västvärlden. FOMI anser att samtliga av dessa fenomen innebär olika typer av faror för den sekulära, liberala demokratin och västvärldens lagar och värderingar.FOMI anser att religionen islam, och inte endast det politiska islam eller den jihadistiska terrorismen, i många avseenden är oförenlig med FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.

Vi ser idag hur yttrandefriheten utsätts för angrepp av både muslimer och repressiva icke-muslimska krafter. Vi vill därför bidra till att skapa ett andrum för de som vill föra en kritisk debatt om islam. Detta skall emellertid inte tolkas som att FOMI stödjer samtliga de åsikter som uttrycks av våra debattörer. Endast FOMI:s egna medlemmar kan ge uttryck för FOMI:s ståndpunkt i någon fråga.

FOMI är i första hand ett debattforum som även ägnar sig åt nyhetsbevakning kring islam och islamiseringen. Med islamisering menar vi inte att alla muslimer är delaktiga i en global sammansvärjning för att erövra västvärlden. Islamiseringen skall istället förstås som ett direkt införande av sharia och ett indirekt anpassande av det icke-muslimska samhället till islams krav och värderingar. Islamiseringen syftar även till att framställa islam som en naturlig del av och normalisera dess närvaro i västvärlden. Inte sällan ser man att islamistiska grupperingar är inblandade i denna process, men det är lika ofta enskilda muslimer som är drivande.

Som debattör förväntas du hålla en god ton mot andra debattörer och anstränga dig för att skriva inlägg som andra har behållning av. Påhopp på andra debattörer, rasism, och förespråkande av våld mot någon folkgrupp råder det nolltolerans mot. Sådana inlägg kommer att tas bort och debattören kommer att varnas och, om beteendet håller i sig, stängas av. Dubbla konton är inte tillåtna och tas bort utan förvarning.

Med detta sagt är ni välkomna att registrera er hos vårt forum och börja debattera.

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: