onsdag, oktober 22, 2008

Från Uganda via Arlanda till kanske en svensk veranda

Och så var vi där igen, gott folk.

Ännu en "svensk" på tapeten, denna gång i Uganda, ni vet det där populära chartermålet dit mystiska medelsvensson viker av från turistbussen och gör sig en hacka vid sidan av....

"En svensk i 45-årsåldern sitter gripen i Uganda misstänkt för människosmuggling och bedrägeri. Mannen riskerar sju års fängelse för att ha lurat somaliska flyktingar i Uganda att han mot betalning skulle kunna ordna uppehållstillstånd åt dem i olika länder i Europa. Utrikesdepartementet har bekräftat att mannen, som hör hemma i Mellansverige, sitter frihetsberövad i Ugandas huvudstad Kampala sedan en vecka. Svenska ambassaden har erbjudit honom hjälp med advokat"

SVT TEXT

"– Vi har tagit emot anmälningar från många somalier, och enligt dem tog han pengar i utbyte mot löften om permanenta boendevisa till Italien, Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Nederländerna, säger Fred Mirondo på CPS till den ugandiska tidningen New Vision.

Gripandet ska ha skett i mannens hem i Kabusu utanför Kampala i torsdags i förra veckan. Enligt New Vision deltog såväl reguljär polis som JAT, Ugandas antiterrorstyrka"

Nyheter24

Ridå!

Inga kommentarer: