lördag, oktober 18, 2008

Fusk med kryddor avslöjat vid inspektion

"Ompackning var i full gång: kryddor ur påsar med bäst-före-datum på väg att gå ut hälldes i burkar med ett datum nästan två år framåt. Då kom miljöförvaltningen på inspektion."

"
- Jag har aldrig stött på ett så uppenbart fusk under mina tio år som livsmedelsinspektör, säger Fredrik Karner som tog ett antal foton och skickade ärendet till åklagaren."

"Den oanmälda inspektionen gjordes hos livsmedelsgrossisten FSL Food AB i Partihallarna.
Företaget har genom åren fått anmärkningar vid flera tillfällen. Sedan 2005 är företaget förbjudet att förpacka livsmedel i lokalerna. Då krävde miljönämnden också omedelbar bättring vad gäller märkning av livsmedel och förvaring av kylvaror.

Men vid inspektionen den 1 oktober i år var förpackning av livsmedel ändå i full gång. Påsar med utgångsdatum 5 och 6 oktober i år slängdes och kryddblandningen hälldes över i plastburkar märkta 30 juni 2010. Dessutom hade de nya burkarna en innehållsförteckning som inte överensstämde med den som fanns på de ursprungliga påsarna."

"Rohi Masharawi har ingen förståelse för det sedan tre år gällande förbudet att förpacka livsmedel i lokalerna.

- Miljöförvaltningen förstår inte att jag måste packa om för att kunna konkurrera med lågpriskedjorna, säger Masharawi och klappar på en 25-kilossäck med bönor."

GP

Tack för tipset, "Bengt Bedrup"!

Gång på gång ser vi i media att våra livsmedelslagar totalt ignoreras.

Alla minns vi filmen "Tillbaka till framtiden"...nu är det snart dags att göra filmen om Det Nya Sverige: "Tillbaka till 600-talet"

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: