tisdag, december 09, 2008

Björn Ranelid: Rikta ljuset mot barbarerna

Strålande skrivet av Björn Ranelid:

"
Aisha levde i tretton år innan hon stenades till döds av barbarer. Hon var av kvinnligt kön och hon hade blivit våldtagen av män. Det var hennes brott. De skyldiga tillhör en islamistisk milis i staden Kismayo i Somalia. Femtio män stenade flickan till döds medan tusentals människor bevittnade mordet.

Inga flickor eller kvinnor stenas till döds i kristendomens och judendomens namn, men det sker i kraft av den islamska lagen, sharia. Talibaner i ­Afghanistan och denna milis i Somalia har likartad syn på kvinnan. Hon är mindre värd än mannen. Skulle hon bli våldtagen av en man och anmäler händelsen, så riskerar hon att dömas till döden. Det är ett faktum.

Människor i den civiliserade världen måste döma sig själva till att obarmhärtigt och entydigt protestera med alla lagliga medel på global nivå mot barbarernas och mördarnas illdåd och ogärningar i länder som Afghanistan, Somalia och Iran. Ingen kvinna eller flicka ska någonsin stenas till döds eller avrättas på annat sätt som en följd av otrohet eller våldtäkt.

Ingen trettonårig flicka kan vara otrogen sin man, ty en människa i den åldern är ett barn och ska inte vara gift och leva i äktenskap med en man. Det är utgångspunkten och den första premissen i min hållning.

Ingen kvinna eller flicka ska tvingas till att gifta sig med kusiner eller äldre män och ingen av dem ska stympas i könet. En faraonisk omskärelse på en kvinna innebär att hennes klitoris och de inre och yttre blygdläpparna skärs bort. Den handlingen har ingenting med religion och moral att göra. Det är tortyr och ett barbariskt övergrepp som handlar om mannens makt över kvinnans sexualitet, men också om hans rädsla inför densamma."

"Hedersmord ska belysas av alla medier i Sverige. Journalister bör rikta ljuset mot familjer som bejakar övergrepp mot flickor och unga kvinnor i namn av islam och barbariska sedvänjor."

Läs ALLT på Dagens Arbete

Beröm och stöd kan ni maila till Björn Ranelid på : bjorn@ranelid.se och hans hemsida är http://www.bjornranelid.se/

Tidgare i bloggen: Kvällsposten:Björn Ranelid spottar på muslimer

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: