söndag, december 14, 2008

Två vill frias för brutal gruppvåldtäkt i Landskrona

"Den 13-åriga flickan lockades till Landskrona och våldtogs upprepade gånger i ett cykelförråd på Öster av tre 15-åriga pojkar, enligt tingsrättens dom. Två av de dömda har överklagat och nu vill de bli frikända av hovrätten."

"Lunds tingsrätt dömde i mitten av oktober samtliga de tre pojkarna. Två av dem dömdes för grov våldtäkt mot barn och den tredje dömdes för våldtäkt mot barn."

"Där träffade hon den pojke som hon först fick kontakt med. De promenerade genom stan och sa inte mycket till varandra. Pojken var upptagen med att skicka sms, men frågade plötsligt vad flickan hade för ”gränser”. Hon förstod inte vad han menade och svarade undvikande.

Utanför en port på Öster träffade de den sedan tidigare våldtäktsmisstänkte pojken.

I ett cykelförråd våldtogs sedan flickan flera gånger av de två pojkarna under fysiskt tvång, enligt tingsrättens dom. Under det utdragna händelseförloppet försökte flickan ringa efter hjälp."

"Efter ett tag dök den tredje 15-åringen upp. Han är välkänd av polisen och dömdes i maj till ungdomsvård för grov misshandeln efter att han varit drivande i en brutal gängmisshandel av tre flickor på en lekplats i Landskrona.

Han och den sedan tidigare våldtäktsmisstänkte pojken fortsatte sedan våldta flickan, enligt tingsrättens dom."

"Pojken som flickan först fick kontakt med var den som dömdes för våldtäkt mot barn. Domen blev ungdomsvård och ungdomstjänst i 80 timmar. Han har inte överklagat domen.

Det har däremot de andra två pojkarna som båda dömdes för grov våldtäkt gjort. Den tidigare våldtäktsmisstänkte pojken dömdes av tingsrätten till ungdomsvård. Den 15-åring som kom sist till cykelförrådet ansågs av tingsrätten vara den som utsatt flickan för den mest kränkande behandlingen. Han dömdes därför till sluten ungdomsvård i ett år.

Förhandlingarna i hovrätten pågår sen i tisdags och avslutas på måndag.

Pojkarna hävdar fortfarande att de trott att flickan varit med på sex."

Läs ALLT på HD

Den 13-åriga flickan som utsattes för dessa äckliga kryp är den som Expressens journalist Maria Rydhagen kallar för "ung kvinna", med motivationen: "Det är ju alltså ingen femåring detta handlar om..."

Detta trots att flickan bara var 13 år och att åtalet gäller våldtäkt mot barn.

Fina journalister våra stora tidningar har...

Läs min mailväxling med Maria Rydhagen här

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: