torsdag, december 04, 2008

Filip Björner: Existerar islamismen? Är terrorn i Bombay ett exempel på det?

"Jo, islamismen existerar förvisso. Men man kan ibland undra på var den tar vägen i den undermåliga tidningsrapporteringen, där den politiska korrektheten manifesteras i en irrationell förtigning, som i Aftonbladet i veckan.

Jag köpte Aftonbladet i går för att få med den mest kända Hitchkockfilmen på köpet. Då passsade jag också på att läsa blaskan. Det sena extrauppslaget på sidorna 6-7 handlade om terrordåden i Bombay och om svenskar som gömde sig för attentatsmännen. Det framgick tydligt av artiklarna att det var terroristattentat och att terroristerna slog till mot flera civila mål samtidigt. Men trots det stod det inte ett enda ord i artikeln om vilka terroristerna ifråga kunde tänkas vara. Inte ett enda ord!

Det stod t.ex. inte islamister, islam, muslimer, talibaner eller ens pakistanier. Det stod ingenting om terroristernas troliga identitet, eller om deras troliga mål eller syften.

Inte ett ord fanns att läsa om varför Aftonbladets reportrar, analytiker och redaktörer tror att det finns en sådan välorganiserad terrorism i världen, i Indien, i Bombay. Ingenting!"

Läs hela den UTMÄRKTA debattartikeln av Filip Björner på Newsmill

ww.vilksdogs.se

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: