söndag, december 14, 2008

Expressens muslimska journalist: Svensk man jagas för Irak-terror

"Ännu en svensk pekas ut av USA som verksam al-Qaidaterrorist i Irak. Men han är inte ensam. Terrornätverket har rekryterat flera nya medlemmar i Sverige.

- Det finns ett antal svenska medborgare som deltar i krigen i Irak, Somalia och Afghanistan, bekräftar Mats Paulsson, chef för enheten för kontraterrorism vid säkerhetspolis."

Vi vet att det finns ett antal personer från Sverige som befinner sig i konfliktområden som Irak, Afghanistan och Somalia, där det finns grupperingar som sympatiserar med al-Qaidas ideologi, bekräftar Mats Paulsson, chef för enheten för kontraterrorism på säkerhetspolisen.

Han vill inte uppge hur många de är, men säger att svenskarna åker dit för att delta aktivt i kriget."

Expressen


Kassem Hamadé, journalisten, lyckas skriva "svensk" och "svenskar" ett tiotal gånger i artikeln. Man anar en viss njutning i att skriva ihop ord som "svensk" och "terrorist".

Ändå vet vi att det INTE är några svenskar det handlar om och det vet Kassem Hamadé med....sorglig läsning!


För två år sen kunde man läsa i NY Times: "Swedes increasingly get the sense that these are not just exotic or foreign stories. "Radicals are abusing the situation in Sweden to recreate the old culture," says Lebanese-born Kassem Hamadé, who reports on Islam and Islamic radicalism for Expressen. "One of the most important appeals to potential members is: 'Sweden will never accept you."'"

Mer om detta på Gudmundsons blogg:

"Ännu en svensk (bortsett Moumou) har tagit värvning i al Qaida, säger Expressen. Men reportern Kassem Hamadé mörkar så mycket - som reportrar gör som vill vara ensamma om storyn - att det är svårt att uttyda vem det gäller. Min gissning är att det är Abu Mua'az, som jag själv var först att skriva om. Om inte - så får läsekretsen gärna hjälpa."

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: