söndag, augusti 10, 2008

Reinfeldt talade om integrationsproblem

Halva mandatperioden har nu passerat och politikens höstsäsong gick av stapeln i lördags. Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin talade i Vaxholm resp. på Söder i Stockholm.
Lite oväntat talade Reinfeldt om integrationsproblem.

SVT:s K-G Bergström skriver följande i sin inrikespolitiska kommentar:


"Kanske med adress till Sverigedemokraterna och till integrationskritiska väljare manade Reinfeldt till kamp mot inskränkning av friheten för invandrare med hänvisning till kultur, tradition eller religion.

I sitt tal tog han som konkret exempel:
invandrarflickor som inte av sina familjer tillåts att välja vilken pojkvän de vill.

Den debatten tänker nu Reinfeldt ta. Men det tycks handla mer om opinionsbildning och attitydpåverkan än några direkta politiska förslag.

Ett syfte torde ändå vara att visa väljarna att det inte bara är Sverigedemokraterna som tar avstånd från inslag i integrationsprocessen som står i strid med svensk rätt och svenska värderingar."

Uppenbarligen känner han sig hotad av att tappa väljare till Sverigedemokraterna, men som vanligt är det förmodligen mycket snack och lite verkstad.

Vi minns ju alla Folkpartiets "löfte" om att införa språktest som krav för svenskt medborgarskap. Det glömdes snabbt bort efter att regeringsplatserna var tillsatta.
Men de lyckades säkert locka en och annan potentiell SD-röstare att lägga sin röst på Folkpartiet.

SVT

Inga kommentarer: